Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
"Намираме се в ситуация, в която трябва да вземем много важно решение. Или като общество осъзнаваме тежестта и спазваме мерките такива каквито са, или преминаваме към нови, значително по-строги мерки, каквито има в почти цяла Европа", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг във връзка с разпространението на коронавируса у нас.

България е на второ място по смъртност на Балканския полуостров и на трето място в ЕС по този показател.

"Обстановката в София е сложна, но не е на ниво, в което да сме безпомощни. Болниците са подготвени и заредени", заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.
Oще по темата
Той също призова за спазване на мерките.

"Правим всичко, което е по силите на системата, всички ще бъдат прегледани, но спазвайте мерките, носете маските. Правят се антигенни тестове, излизат положителни, а след това хората не искат да правят PCR, крият се, продължават да заразяват близките и околните. Нека обществото бъде отговорно към себе си и към нас", призова проф. Балтов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова от своя страна заяви, че грижата й е да не се оставят хората без лечение. По думите й мерките на обществените места в София се спазват, имало дни без нито една глоба.

Според нея по никакъв начин не бива да се отслабват мерките в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

331

всички

преди 3 години

са в едно гърне с меда.

330

?

преди 3 години

аз на доценти не вярвам, само от професор нагоре

329

мишо

преди 3 години

До АнонименНЕ МОЖЕ В ГР ТРАНСПОРТ ДА СИ СВАЛЯШ МАСКАТА И ДА ОБСЪЖДАШ ЛЮБОВНИЯТ СИ ЖИВОТ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОСТОТИЙТЕ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ

fallback