Снимка: БГНЕС
Новосформираната комисия в Общинския съвет в Благоевград предлага на оперативния щаб да бъдат въведени драстични мерки за борба с разпространението на коронавируса.
 
Едното от тях е и затваряне на обектите в града за три седмици, това не включва само хранителни магазини, аптеки, банки и бензиностанции.
 
Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас, като и откриване на триажен кабинет за целия град.
 
На последната сесия бе взето и решението за създаване на спецална COVID комисия, то бе мотивирано с желанието местните законодатели активно да се включат в битката с пандемичната ситуация.
 
Д-р Владимир Пандев, заместник-председател на комисията призна, че досега ОбС е бил подценен от оперативния щаб, който е ръководен от кмета.
 
Съветниците от комисията за борба с коронавируса вчера са обсъдили възможността за закупуване на апаратура за даряване на кръвна плазма. Едно от предложенията, които ще бъдат внесени в общинския оперативен щаб, е всички обекти в града да се затворят, с изключение на аптеките, хранителните магазини, общински и държавни учреждения, бензиностанции и банки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase