Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info през последните дни получихме разнообразни сигнали за различни проблеми в страната.

От Пазарджик ни алармираха за опасен корозирал стълб за осветление над пешеходна пътека. От изпратените снимки се вижда, че съоръжението е ръждясало, с пречупена конструкция и пред срутване и се намира на главния вход на парк "Острова".

Наш потребител изпитва сериозни притеснения относно постъпването на детето му в детска градина. След официален прием и записване посещенията още не са факт поради твърдението на директорката и официалния сайт на детската градина, че засега това е невъзможно, докато София е в червената или оранжевата зона на епидемията. Авторът на сигнала задава следните резонни въпроси:

1. Как мога да следя в каква зона (червена, оранжева, жълта, зелена) се намира гр. София по време на епидемиологичната обстановка?

2. Колко често тази информация се актуализира и какъв ще бъде срокът за постъпване, ако от днес за утре София премине в зелена зона, например, тъй като има микробиологични изследвания за постъпване в детска градина, които отнемат около 3-4 дни, например?

3. Как е гарантирано, че системата няма да ни отпише? И ако случайно стане някаква техническа грешка и системата все пак отпише записано, но непостъпило дете, ще бъде ли въстановено мястото и как ще се процедира в такъв случай?

От село Долна Диканя получихме пореден сигнал за нарастваща популация на бездомни животни. Ето какво пише нашия потребител: „В Долна Диканя от известно време върлува глутница бездомни кучета. Те са много агресивни, рисковано е да се разминаваш с тях по улиците. Освен това успяват да влизат в дворовете на хората, макар че са оградени и убиват най-жестоко котките. Случва се някое дете да се натъкне на убито коте. Трябва ли да пострада и някой човек, за да се предприеме нещо и да се отстрани тази глутница? Настоявам община Радомир да отстрани спешно тази опасна глутница“!

Постъпи и поредния сигнал за липса на кофи за смет, този път от кв. "Орландовци" в София. Няколко домакинства са принудени да използват един единствен сметосъбиращ съд, което продължава от доста време. Молбата е за бърз отговор и поставянето на кофи възможно най-скоро.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase