Снимка: Pixabay
fallback
38-годишна жена от Дупница е родила 15-ото си дете и успяла да впечатли гинеколозите в общинската болница, съобщава "Монитор".
 
Зоя Руменова от квартал "Гиздова махала" е постъпила в здравното заведение в петък следобяд. Само час по-късно на бял свят се появило петнадесетото й дете. Момченцето тежи 3.200 кг.
 
"Раждането мина нормално, без проблеми. Майката и детето са добре. Няма човек от АГО, който да не познава Зоя, можете да си представите, че ни посещава през година – две иначе няма как да достигне до тази бройка", коментираха от родилното на общинската болница.
 
Медиците са пресметнали, че 38-годишната жена е прекарала близо 12 години от живота си в бременност. Зоя вече е станала и баба на внуче. "Доколкото знаем жената отглежда при себе си 7 деца, останалите ги е изоставила, защото няма средства да се грижи", обясняват още акушергинеколозите.
 
Според тях все по-рядки са случаите на раждане под 18-годишна възраст сред ромките, каквато беше тенденцията през последните години. Зоя обаче със сигурност държи рекорда в цялата област с най-много раждания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

до кога беее

преди 3 години

възмутен съм от безхаберието на управляващите .. как позволявате на тези *** да се множат и то по толкова много .. с какво ще допринесат за развитието на тази държава ? не стига 4е я окрадохте господа управляващи а на вси4кото отгоре НИЕ работещите българи трябва да плащаме сметките на тая *** която се въди като въшки ... за мен трябва да се взема пример от Китай спрямо популацията а и не само. лек ден .

122

D.

преди 3 години

Боже, боже, толкова се молех за една сестричка от 7 годишна възраст до 17 годишна гледайки как на мои съученици им се раждаха братчета или сестрички. Майка и татко само се усмихваха. Като станах на 17, татко ми каза: Имам 2 деца, теб и брат ти. Това е броят на деца, които мога да храня, облека и изуча. Днес го разбирам какъв отговорен човек е бил. А някои създават деца без да му мислят много, че това е един човек със съответните нужди, преди да стане производителен член на обществото.

121

Анонимен

преди 3 години

С кво точно ги е впечатлила тая - че не е умряла при поредното раждане ли?

fallback