Снимка: БГНЕС
fallback
Клиниката по хематология към болница "Д-р Георги Странски" в Плевен временно е затворена за дезинфекция. Причината е, че там има установени случаи на заразени с COVID-19 пациенти и медицински персонал, съобщи БНР.
 
Пациентите с COVID-19, които се нуждаят от лечение, са настанени във вътрешните отделения на другите клиники. Всички са под лекарско наблюдение и се прилагат необходимите терапии за лечение, обясни Момчил Цветков, говорител на Университетската болница:
 
"Клиниката по хематология в момента тече усилена дезинфекция, и в момента, в който бъдат дезинфекцирани и вече отговарят на всички условия болните ще бъдат върнати там, преместени, тъй като в последните дни много се оказаха с Covid-19 от тая клиника, включително и персонал".
Oще по темата
 
Има недостиг и на лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.
 
"Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едвам издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за COVID", каза още Момчил Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback