Снимка: БГНЕС
fallback

Черен рекорд за България. За последните 24 часа 152-ма души са станали жертви на коронавируса.

"Усилията на правителството са насочени към това да опазим живота и здравето на хората. Никой от колегите не е спрял да работи нито за миг в тази посока. Виждате колко мерки бяха предприети, за да се справим с тежката ситуация". Това заяви пред Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.

Oще по темата

По думите й няма държава, която да е напълно подготвена за пандемията. "Смятам, че българското правителство е едно от тези, които реагира най-адекватно и при първата, и при втората вълна на COVID-19", поясни тя. Министърът призова да спазваме мерките. 

Енергийният министър коментира газовата връзка с Гърция. "Проектът за интерконектора Гърция-България и проектът за терминала за втечнен газ до Александруполис са важни и имат стратегическо значение за развитието не само на енергийния сектор на страната, но и за икономиката ни.

 Петкова уточни, че въпреки че газовата връзка с Гърция няма да е готова на 1 януари, българските потребители ще имат достъп до алтернативни на Русия доставки. Енергийният министър обясни, че закъснението се е случило заради COVID-кризата.

"Тези проекти ще позволят на страната да запази стратегическото си място на газовата карта на Европа. Това означава, че България никога няма да остава без газ. Така българските граждани и бизнесът ще могат да се възползват от предимствата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите ѝ много критики са се чули по отношение на проектобюджета за следващата година, но тя е категорична, че Бюджет 2021 е адекватен на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Смях!

преди 3 години

Няма ли кой да я уволни тази ! Супер некадърна !!! Такива невероятно плитк0умни министри ли искаме , да ни ръководят???

17

Аз

преди 3 години

Вие всички там горе сте или луди или родени лъжци, кое от двете още не мога да разбера. Справяте се: по 150 *** на ден. Интересно като стигнат 300 на ден, не бих се изненадал да кажете "Успяхме". *** некадърни.

16

КАЛИНКА ТЕМЕНУГОВА

преди 3 години

*** па как ви баламосвам,а! Тиквун *** научи да лъжа...

fallback