fallback

Отново всеки трети от изследваните за денонощието у нас е дал положителна проба за Ковид-19. В болници се лекуват 5247 души, а в интензивни отделения са 293-ма.

За краен недостиг на медици алармираха от болницата в Свищов. Ковид отделението там е препълнено с пациенти, но липсват лекари, които да се грижат за тях.

Oще по темата
До преди дни обслужващият персонал се състоеше от две медицински сестри и кмета на града Генчо Генчев. След като и тримата се разболяха, в структурата в момента работят единствено рехабилитатор и медицински сестри от други отделения.

"Направили сме цялата организация да обезпечим външните специалисти и доброволци, които ще дойдат в Ковид отделението. Човешкият ресурс е изключително малко. Влизаш в отделението и излизаш чак когато рухнеш", заяви кметът на Свищов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За тежкото положение в Свищов вижте в следващия репортаж

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

Мая Манолова да заминава,защото ако системата загине преди майките й, ще трябва да печатат нови надписи по тениските

7

Анонимен

преди 3 години

Проблемът на свищовската болница (и други болници извън топ-20) започват когато има болни. Когато няма болни всичко е наред. Този кмет издигнат от БСП и подкрепен от ДПС и Цветанов и Бобокови, вече 6 години е без реализиран проект. Очакваследващ мандат.

6

123

преди 3 години

Познавам 2-*** лекаря от Свищов, които работят в Германия...що ли?!

fallback