Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Темата за зелените коридори за пенсионерите стигна и до депутатите. Така вчера от БСП пискаха здравният министър Костадин Ангелов да дойде в Народното събрание и да обясни.  

"Министърът, доколкото разбрах, от медиите е заявил, че ако тази заповед не сработи щял да я промени. Мисля че в този криза е недопустимо министърът да си играе на проба- грешка", заяви народният представител БСП Филип Попов.
Oще по темата


Десетки вече са и жалбите, изпратени до омбудсмана Диана Ковачева, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е непримеливо, дискриминационно, нарушава правата им, защото възрастните хора са хора със заболявания, възможно е на човека да не му е добре между 8 и 10 сутринта, и при уесовия трябва да се крият, за да си купуват хляб. Мисля че е унизително и неприемливо", заяви тя.

За да разберем повече за ограниченията отиваме при адвоката Мария Петрова. Оказва се, че работещите в магазинити и аптеките нямат право да проверяват личните ни документи.  

"Нито охраната в апетеките, нито охраната в магазините може да проконтролира кой на колко години е, ако подхождаме само с визуален критерий може да го определим не само като обидно, но и като дискриминативно", обяснява адвокат Мария Петрова.

Заради ограниченията в часовете за пазаразуване, адвокат Петрова е категорична: "В определени моменти може да се застраши и здравето на хората при такива условия".  

Въпреки недоволството, засега заповедта остава в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Тоя видински чиновник, младеж без семейство какво се чуди.Извънредно положение, означава че ще се наложат ограничения.Много ясно.,, Цивилизацията започна, когато един човек е започнал да помага на друг човек,,

35

Анонимен

преди 3 години

Кой е тоя Филип Попов?Как спи нощемКак мисли да управлява, ако БСП е на власт?Егати диверсанта.Такива са били и преди 9. девети.Такива бяха и сред това.Такива останаха.Старите хора са уязвими в тази пандемия. Голям зор да ги умори.Засрами се, Филип ПоповЖалък си

34

Анонимен

преди 3 години

Затваряй всичко,че ми писнА от глупости.Дискриминация било.По - тъпо общество от депутатите на БСП не е имало.В пленарна зала влизат само за да саботират животоспасяващи мерки на правителството.Срамота.

fallback