Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ се отказва от намерението месечните детски добавки през следващата година да са без доходен критерий и за всички семейства, предаде БНР.

Oще по темата

Със спестените по този начин над 205 милиона лева ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и медицинските сестри.

Между първо и второ четене на проекта на Закон за държавния бюджет за 2021 година, управляващата партия предлага увеличаване на доходния критерий за детските добавки да бъде  увеличен със 100 лева.

Така детски в пълен размер ще взимат домакинствата с доход на член от семейството до 510 лева, а тези с доходи между 510 и 650 лева ще взимат 80 на сто от добавката.

Добавката за 1 дете ще е 50 лева, за две деца - 110, за три - 165 и за семейство с четири деца - 185 лева месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Николова

преди 3 години

Пак тези, които си крият доходите ще получат детски надбавки от моите изработени пари. Защо? На всички по равно. Стига с това делене. Тарикатите ги мързи и взимат детски надбавки, а тези които работят и си вдигат квалификацията, да не взимат. Да се определи една сума за детски и да се раздаде по броя на децата. Стига с това толериране на мързеливите и тарикатите.

99

БАНко

преди 3 години

МОЛЯ ВИ , ПУБЛИКУВАЙТЕ ХВАЛЕБСТВЕНИ И СРАМНИ РЕЧИ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И МИНИСТРИ НА ТИКВАТА ПРИ БЕЗУМНОТО РЕШЕНИЕ ......НА КАЛПАК !!!!БОКО , ТИ СИ ПОЗОР !!!!

98

Никой

преди 3 години

Тук коментиращите, знаете ли че, с 15% увеличение на МВР, заплатите им ще се вдигнат средно с 300лева на фуражка. А вие се карате кой трябва да взима и кой не. Най големите хрантутници в държавата се оказаха на най първа линия повече лекуват от доктори ,но вече са и повече деца от самите деца. С това мислене на управниците пак ще изгубим държавата!

fallback