Снимка: БГНЕС
fallback
Тийнейджъри изпочупиха пейки без причина в Борисовата градина в Бургас. От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама", съобщават от bTV.
 
Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни. "Биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние", обясни Андрей Рунчев, който е управител Общинско предприятие "Транспорт". 
 
Изпочупени са 3 пейки, всяка една на стойност от 400 лв. Очаква се, че родителите на младежите ще платят щетите. "Има родители, които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца - че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки", коментира още Рунчев.
 
Служители от Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно следят за нарушения, а записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места. 
 
Подобни вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието, а в града има хиляди подобни видеокамери.
 
Община Бургас ще предаде записа на полицията за разпознаване и издирване на тийнейджърите. 
 
От общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства са отпуснати над 0,5 млн. лева. Голяма част от щетите са именно от вандалски прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Факт

преди 3 години

Има доста причини... Няма никакво оправдание за тези действия... Тренирах карате от 1991-1995 и счупих няколко стола, чина и един прозорец в механотехникума. Сега и от много години съжалявам за това, дори си мислех и планирах да предложа доброволен труд там. Не ми се мисли какви са лихвите за стореното от мен преди повече от 25 години. Слава Богу, че никого не набих онези години.

48

Анонимен

преди 3 години

Какво значи "без причина"? Каква причина можеш да имаш, за да счупиш пейка в градина? Смешни сте, заглавието трябва да е "Гaмени счупиха пейки в Бургас". Ама то там само хапирани батки и маняци има, сигурно не са много изненаданите от случая.

47

ТВУ

преди 3 години

Ето и видеото. https://burgas.bg/bg/news/details/1/44591

fallback