Снимка: БГНЕС
Тийнейджъри изпочупиха пейки без причина в Борисовата градина в Бургас. От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама", съобщават от bTV.
 
Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни. "Биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние", обясни Андрей Рунчев, който е управител Общинско предприятие "Транспорт". 
 
Изпочупени са 3 пейки, всяка една на стойност от 400 лв. Очаква се, че родителите на младежите ще платят щетите. "Има родители, които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца - че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки", коментира още Рунчев.
 
Служители от Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно следят за нарушения, а записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места. 
 
Подобни вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието, а в града има хиляди подобни видеокамери.
 
Община Бургас ще предаде записа на полицията за разпознаване и издирване на тийнейджърите. 
 
От общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства са отпуснати над 0,5 млн. лева. Голяма част от щетите са именно от вандалски прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase