Снимка: БГНЕС
fallback

Започва вторият етап от акция "Зима".  От 11-ти до 20-ти ноември на фокус са пешеходците, както и шофьорите, които отнемат предимство.

Oще по темата

Продължават и проверките на пътните полицаи, които следят дали  автомобилите са готови за зимата, дали караме с подходящи гуми и дали работят чистачките и светлините на колите.

От 15 ноември ще се се налагат и санкции за шофьорите на автомобили, които не са със зимни гуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

МВР са много смели - не трябва ли да спазват дистанция от 2 метра?

21

Правилата

преди 3 години

в периода 15 ноември - 1 мартСъс зимни гуми - изсизкването за протектова е 1,6 мм.С летни гуми - изискването за протектора е 4 мм.В останалото време - изискването за протектора е 1,6 ммПравилник за прилагане на ЗДвПЧл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:9. по колелата и гумите:г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;

20

Фалшива новина

преди 3 години

Пише: От 15 ноември ще се се налагат и санкции за шофьорите на автомобили, които не са със зимни гуми.*Това не е вярно. Няма такова изискване в закона. Зимните гуми са единият вариант, но има и втори вариант.

fallback