Снимка: БГНЕС
fallback

Млад 24-годишен мъж е издъхнал в болницата в Горна Оряховица след заразяване с COVID-19. Не е ясно дали е имал хронични заболявания. Общо двама са починалите през последното денонощие в област Велико Търново. Вторият мъж е на 71 години, съобщават за Нова тв от РЗИ-Велико Търново.

Заболеваемостта в областта е 271,3 на 100 000 души. През последното денонощие са регистрирани 41 нови лабораторно потвърдени случая.

В Търново има много заразени учители. Под карантина за 10 дни са ученици и преподаватели от паралелки, които са били контактни на учители, дали положителни резултати на тестовете за COVID.

С предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в сградите на училищата и детските градини, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

пак там

преди 3 години

Втори млад човек умира в тази болница в Г.Оряховица! Първият беше абитуриент. Не се работи както трябва там по цялата верига: РЗИ-личен лекар-болница!

31

999

преди 3 години

АКО СТЕ ЖУРНАЛИСТИ - ЩЕ НАМЕРИТЕ ИНФО ЗА СХЕМАТА НА ЛЕЧЕНИЕ. ДАВАЛИ ЛИ СА РЕМДЕСИВИР КАТО НА КОРНЕЛИЯ,А??? А ДАНО. АМА НАДАЛИ. САМО ЗА СЕДМИЦА КОРНИТО СЕ ОПРАВИ.

30

Анонимен

преди 3 години

Това е защото така нареченият регионален оперативен щаб вместо да направят качествен триаж и впоследствие терапия само седят и си клатят кайсиите.. Отделно само в нашият колектив има болни, но нямат пари за тестове и няма как да им се осигури помощ. Грозни изпълнения от хора с високи дохофи

fallback