Снимка: БГНЕС
fallback
Тази седмица ръководството на община Самоков е провела срещи с хотелиери и ресторантьори. Те са обсъдили как да се подготвят добре за зимния туристически сезон, да се осигурят безопасни и хубави дни за посетителите, обяви кметът на Самоков Владимир Георгиев пред БНР.
 
София - област се намира в червената зона заради високият брой заразени от COVID-19, така че трудностите са повече от друг път. Рила е привлекателна планина не само през зимата, но коронавирусът намали туристите през изминалите месеци, отбеляза още кметът. Спадът от постъпленията в общината е с около 60%.
Oще по темата
"Дори да идват през уикендите български туристи, това няма да се отрази осезаемо, защото в планинските курорти разчитат на по-продължителни ваканции. Ще бъдат отделени средства за реклама у нас и на Балканите", подчерта Владимир Георгиев. Той е оптимист, тъй като не очаква забрана за достъп до планинските места и съоръжения.
 
"Мерките са въведени от месеци и вече се спазват най-редовно и навсякъде", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

123

преди 3 години

като направят 10 лв нощувка със закуска и спа в цената може и да се завърти некой ако работят лифтовете.Поне като вечерят и обядват в хотела ще работят.Няма да са на печалба голяма но поне ще имат хора.За един ски уикенд ходих в Метеор хотел в Чепеларе - 65лв единична стая със закуска - мерси.*** не ще да работи за оборот иска със 30 дена сезон и особено по празници - Коледа Великден Нова Година от печалбата да си купи джип па и за любовницата требе паре.

13

чичо Тиквичка

преди 3 години

този сезон ще бъде пълно фиаско, за съжаление

12

Само питам

преди 3 години

За сезона след колко години става дума ?

fallback