Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Изнервени шофьори и объркан график на обществения транспорт, заради натоварения трафик през Искърското дефиле. Оттам в момента преминават и тировете, пътуващи от Видин за София, заради ремонтите в участъка до Мездра. От община Своге алармират, че при падането на първия сняг обстановката ще се усложни.

През дефилето - до 15 декември- е насочен и тежкотоварният трафик от прохода "Петрохан", поради въведено ограничение. "Пътна полиция" отправи апел към водачите по възможност да избягват пътуването в този участък.

"В момента по пътя Своге - Мездра преминава трафика на почти половин Европа. Това създава проблеми на нашите граждани, които недоволстват", заяви пред Нова тв Илия Богданов, зам.- кмет на община Своге.

Заради засиленият трафик е компрометирано разписанието на градския транспорт, което създава проблеми на работещите в София граждани на Своге. "Няма осигурен зелен коридор за линейките, за колите на полицията и пожарна безопасност. Ситуацията налага наличието на подобен коридор – особено за линейките. Почти невъзможно е линейка да стигне навреме за болницата и вече има поредица от сигнали", заяви Богданов.

Друг проблем е огромното замърсяване в джобовете за почивка, което се създава от ТИР-овете. Въпреки непрекъснатото почистване, извършвано от община Своге, боклукът продължава да се трупа. "Непрекъснато предоставяме сметки на АПИ  по този повод,надявайки се те да ни ги осребрят в един момент, защото пътят е републикански. Ние обаче продължаване да полагаме усилия за почистването, защото в условията на пандемия се опитваме да бъдем отговорни и да не допускаме допълнително разпространение на заразата", подчерта Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ля ля

преди 3 години

с 2 думи разбирам че държавата Ви е оставила да си се оправяте сами драги суграждани от Своге и останалите села из дефилето! жалко че не дойдохте когате се събирахме за да махнем това правителство и да могат да си тръгнат по живво по здраво за да види цяла България бял Свят и качествени работи! а дано!!

4

Loop

преди 3 години

Да благодарят на оня дебелия с жълтата тениска.

3

ПАДНЕ ЛИ СНЯГ....

преди 3 години

... ЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ ВСЕ ПО РЕКАТА ДО МЕЗДРА.... ХАХАХААА.....

fallback