Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за неправилно спряно превозно средство върху пехедна пътека. Този път това е трамвай, а от изпратените снимки се вижда, че изцяло е блокирал зеления пешеходен светофар на ключово кръстовище пред "Пирогов“.

Ето какво още пише в сигнала: "При опит да пресека булевард "Цар Борис" по посока "Пирогов" при зелен пешеходен светофар беше невъзможно преминаването по пешеходната пътека, тъй като ватманът беше спрял изцяло върху пешеходната пътека. При зададен въпрос от мен защо пешеходната пътека е блокирана, получих множество ругатни от въпросния господин“.

Сред постъпилите сигнали в платформата се открояват няколко, касаещи нехайното и безотговорно отношение към домашни любимци, които тормозят съседи и преминаващи.

В общинско жилище в град Варна огромно куче живее с незрящата си стопанка от години. Животното бива пускано да търчи между етажите, като задоволява физиологичните си нужди, където свари. Пускани са многобройни жалби, но до момента резултат няма. Проблемът има две страни - собственичката е със специални нужди, но живее във вход без асансьор до апартамента си и разчита на домашния си любимец, който се оказва, че не е куче-водач. От друга страна, всички комшии са пропищели от мизерията, която оставя животното, а на всичкото отгоре проявява и агресия. Молбата е отговорните органи да вземат решение нещата да се развият благоприятно за всички засегнати страни.

В друг сигнал към нас възмутен потребител ни разказва как всяка сутрин отива със страх на работа, тъй като редовно се засича с огромен ротвайлер до метростанция. Животното необезпокоявано тича сред минувачите, лаейки, а собственикът му намира това за съвсем нормално.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase