Снимка: БГНЕС
Нито един хотел в област Велико Търново не е заявил желание да стане карантинна база за хора болни от COVID-19. Знакови туристически обекти в архитектурния резерват Арбанаси се затварят до пролетта.
Още по темата
В област Велико Търново има 117 хотели и къщи за гости, които разполагат с близо 5000 легла. Нито един хотелиер в региона няма желание да преотстъпи на държавата базата си за болни с COVID-19 или за настаняване на карантинирани. Това каза Петър Стефанов, председател на областната организация на БХРА и уточни още, че при крайна необходимост ще бъдат осигурени стотина хотелски легла.
 
Констанцалиевата къща в Арбанаси и църквата музей "Рождество Христово", която е национален паметник с уникалните си стенописи от 16-17-и век, се затварят до 20 март за туристи. Музейните обекти ще приемат индивидуални посетители само след предварителна заявка.
 
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

20

емигрант от 22 г

преди 1 година

Eлате в Испания да видите как такива хотелчета се подготвят, но хората са по добри, по състрадателни и въпреки всичко не се делят на леви, десни или ,,патриоти".Въпрос на възпитание....вяра в доброто. Още дъъълги години има да се учим...

19

Анонимен

преди 1 година

Да отворят хотела на Илия Павлов , гледам от 2 години стои заключен.

18

До 3

преди 1 година

Не съм виждал сградите, но как си представяш сграда, която не функционира от 30 години да се пригоди за ползване от болни за 1 седмица и то в зимния период? Много е вероятно отоплението, Ел. Системата, ВИК и т.н. да са заминали отдавна - откраднати, или амортизирани. Добави и проблеми с покрива, предполагам липса на асансьори и общи санитарни помещения.