Кутия за дарения е била открадната от хранителен магазин във Враца. Напълнолетният извършител е открит благодарение на записите от охранителните камери.
 
Все още се изяснява каква е била сумата в кутията. Оказва се, че това е петата задигната кутия от магазин в града, в която се събират средства за лечение на малката Цветозара.
 
Случката става по време на смяната на Мариана. След като видяла, че кутията за дарения я няма, веднага се обадила на работодателя си и на полицията.
 
"Очевидно съм отишла някъде до камера за стока или нещо друго и човекът се е възползвал от отсъствието ми. Явно са наблюдавали известно време, че има такава кутия и са я дръпнали", разказва Марияна пред Bulgaria ON AIR.
 
Кутията за дарения вече два-три месеца е била поставена в магазина. Тя е непрозрачна и не може да се прецени каква сума е имало вътре.
 
"Но може би човекът е решил, че има твърде много парички в тази кутия, след като е за дарения. Но това само един безскрупулен човек може да го направи", казва магазинерът.
 
От МВР започват незабавна работа по случая и използват записите от охранителните камери в търговския обект.
 
Записът, на който се вижда как младеж излиза от магазина с кутията, е бил разпространен и в социалната мрежа. След няколко дни непълнолетният извършител е заловен.
 
Дарителската кампания за Цветозара от Враца тече вече от три години. За този период това е петата кутия, която бива открадната в различни обекти на града.
 
Малката Цветозара е само на 4 години и е диагностицирана с левостранна хемипареза, в следствие на множество кисти в главата.
 
"Проблемът е неврологичен и е много трудно възстановяването, макар и сега ходеща винаги има опасност от сколиоза, което е изкривяване на гръбнака. Трябва доста дълга рехабилитация в чужбина която е доста скъпа и непосилна за нашето семейство и затова сме принудени", сподели майката на момиченцето Галина Величкова.
 
Тя се притеснява, че търговските обекти ще започнат да отказват да приемат дарителски кутии поради зачестилите кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase