Снимка: Pixabay
Дом за възрастни хора в белослатинското село Попица стана огнище на COVID-19. 18 души от настанените там и двама от персонала са дали положителни проби, съобщи bTV.
 
Четирима души, които са с леки симптоми, са настанени в болница. Една сестра и една санитарка също са болни и са поставени под карантина вкъщи.
 
Всички останали са изолирани. За тях се полага 24-часова медицинска грижа, включително и от персонал от белослатинската болница.
Още по темата
 
Сградата на дома се дезинфекцира на всеки два часа. Две от медицинските сестри отказват да отидат на работа и имат намерения да напуснат. От Общината са осигурили защитни облекла и озонатор. Всички, които са на първа линия, ще получат допълнително възнаграждение от 1000 лева.
 
"Не мога да кажа от къде е дошла заразата, при първия симптом на човек от персонала, потърсихме РЗИ, личният лекар на домуващите е с положителна проба, но веднага е подсигурен друг личен лекар, който ще се грижи за тях", обясни Силвия Дикова, която е директор на Дом за стари хора.
 
Кметът на общината каза, че дейността на дома се подпомага. Допълнителни медицински сестри, защитно облекло и материали за дезинфекция са осигурени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase