Снимка: Pixabay
fallback

10-годишното момиченце, което беше настанено в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в тежко състояние – с коронавирус и новооткрит диабет, е започнало да се стабилизира. Стойностите на кръвната му захар се нормализират. Детето може да бъде изписано до края на седмицата и поставено на домашно лечение, ако през следващите дни състоянието му е добро. Това каза в ефира на радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, директор на здравното заведение, цитиран от БНР.

В област Стара Загора за последното денонощие са установени общо 141 случаи на COVID-19.
Oще по темата
 
Общо 87 са болните, които са приети за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". 12 от тях са настанени в Клиниката по анестезиология и реанимация, уточни още проф. Йовчев. 13 души са били изписани към вчерашния ден, а късно следобед още четирима.
 
Капацитетът на болницата за прием е запълнен, няма недостиг на необходимите медицински консумативи, допълни проф. Йовчо Йовчев. Към момента не се е налагало да се прилага лечение чрез преливане на кръвна плазма на болни от коронавирус в старозагорската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Радо

преди 3 години

Мама ви проста, от тия статии простите хора като Лилияна само се объркват, ясно беше, че детето е в диабетна кома, която няма нищо общо с наличието на обикновен вирус в организма му. Дано се стабилизира живота му, който от сега нататък изцяло ще зависи от ИНСУЛИНА, който ще приема до края на живота си. Пак сензации търсите.

9

Анонимен

преди 3 години

Едно време хората не знаеха, какво е това остеопороза, копаеха на двора над 80 годипни а сега 50-60 годишни едва вървят. Калции няма, къде отиде този калции, то като всичко е изкуствено къде да има. Това дете диабет, на 50, 60 айде да се появи, *** на 10, какво става тука, да се завиши контрола за храните.

8

Лилияна

преди 3 години

Защо ми слагате минуси и още малко ще ме изкарате глупава. Колко огромни специалисти заявиха, че Ковид е невиждано зло, вие го приравнявате и дори го слагате под някакви традиционни заболявания като диабета и диабетната кома

fallback