Снимка: Кадър, Нова тв

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София- Своге, предизвика гневни реакции. Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски.

При проверка става ясно, че няколко влака са комбинирани в един. Това е и една от причините за множеството хора във този влак.

"Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа", разказват пътници пред Нова тв.

"Въпросната снимка е направена на 28 октомври миналата седмица. Поради техническа неизправност на два от локомотивите, които обслужват дефилето, се налага то да бъде обслужено само от една мотриса с ограничен брой места", разказва директорът на отдел "Обслужване и продажби" в БДЖ Константин Азов.

Той добавя, че на нея е невъзможно да се закачи допълнителен вагон, както и че има случаи, в които сутрешни влакове се обединяват. Азов обясни, че санкционирането на пътници е в пълномоцията само на РЗИ и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase