Снимка:БГНЕС

Перничани с диагнози като диабет, цироза и други хронични заболявания, остават без болнично лечение. След решение на Районната здравна инспекция, здравният министър трансформира единствените отделения по гастроентерология и ендокринология в града в COVID-отделение.

С това решение обаче област Перник остава без вътрешни отделения, предупреди шефът на отделението д-р Васил Василев пред Нова телевизия. Според него пациентите му ще трябва за бъдат транспортирани в София, а за това няма договор с нито една столична болница.

Още по темата

"Болниците в Трън, Радомир и Брезник бяха закрити и нашата болница остана единствената структура, която обслужва областта. Това са около 130 000 жители. Капацитетът на болни с COVID-19 към момента вече е запълнен”, казва той. 
 
Припомняме ви, че преди дни д-р Явор Рангелов - началник на Първо вътрешно отделение в МБАЛ-Перник, настоя за намеса на общинското ръководство относно определяне на алтернативна база за лечение на болните с коронавирус, чийто брой ще нараства.
 
В момента, според него, цялата отговорност носят ръководителите на болничните заведения. Според общинския съветник необходимо е община Перник да се включи с конкретни предложения за справяне с последиците от пандемията, а също и да засили контрола за спазването на противоепидемичните мерки в учебните заведения и на обществените места.
 
 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 месеца

ВироЗ нЕма.Има алЕанс на мангъровците

5

Анонимен

преди 7 месеца

Перник е град близо до София и по Тошково време е проектиран да поеме медицинските случаите на София в случай на война.А каква стана тя, не може да се справи с регионалните задачи ,камо ли да поеме цяла София допълнително.

4

Анонимен

преди 7 месеца

Нали си имат секта от мутри те да ги лекуват,само да не идват в София!