Снимка: Bulgaria ON AIR

Двата буферни медицински центъра в Бургас работят, но хаосът продължава. Пациентите чакат в линейките, а екипите на Спешна помощ изнемогват.

"Хаос е! Час и половина съм била в изолатора на "Дева Мария" с двама пациенти, суспектни за Ковид. Трябваше да изчакат в линейката час и половина да им направят бързи антигени тестове", каза фелдшерът в ЦСМП-Бургас Стиляна Калоянова.

Екипите на Спешна помощ са само 5 за цялата област. Повикванията за денонощие са 100. Повечето са свързани с Ковид.  "Нямам данни да чакат пациенти по линейките, това най-отговорно го казвам", категоричен бе зам.-началникът на ЦСМП-Бургас д-р Димитър Желязков.

"Ако приемем, че всички пациенти с положителен PCR да ги наредим един до друг, ние повече от 12 човека няма как да приемем. Не виждам при този голям натиск да не чакат хората в линейките, ние няма къде да ги сложим да чакат", коментира началникът на Спешното отделение към УМБАЛ-Бургас д-р Здравка Инджова.

Оказва се, че някои болници отказват да хоспитализират пациенти без PCR тест. Последният случай е от събота.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

16

Да не спорим

преди 3 месеца

Още март месец имаше призив "" излез с дипломата си и кажи -- тези ще умрат!!!""---- ето го реализиран на дело , с или без диплома ...... Търсим доброволци за Солунската митница !

15

Сандо

преди 3 месеца

имаха цяло лято да се подготвят! .... и кво направиха? НИЩО

не остваква, в затвора всички!

14

Зоро

преди 3 месеца

Кико когато си карантиниран вкъщи и ти се влоши състоянието за какъв личен лекар ми говориш?