Снимка: БГНЕС
fallback
Общинската болница в МБАЛ Попово е с препълнени отделения, а пациенти с COVID-19 не спират да се увеличават. От лечебното заведение искат нови 10 легла.
 
Разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията обаче се оказва проблем.
 
"Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни", каза лекуващият лекар д-р Колева пред Нова ТВ.
 
Д-р Колева обясни, че колегите й в болницата се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са дали положителни проби за вируса. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата.
 
"Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди", казва д-р Колева.
 
"Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град", обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

До До 8надявам се да греша,защото ако не греша,лудницата ще се окаже по-нормално място от действителното

10

Анонимен

преди 3 години

Имат си министър на здравеопазването - защо не се обърнат към него? Защо търсят помощ от друго място? Публично?Срам и позор - представяте ли си да сте началник отдел и подчинените ви да търсят помощ за проблем не от вас, ами от което и да е друго място?

9

До 8

преди 3 години

Ти в болница ли си влизал или в лудница?Как от китка стигнахме до мутри? А извънземни и преследване имаше ли?

fallback