Снимка: Pixabay
fallback
И.Н., на 28 г., и А.С., на 29 г., са били привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На 27 октомври около 2 ч. в с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, двамата са употребили физическа сила над 76-годишен мъж и са му откраднали 60 лева. 
 
И.Н. е извършил деянието в условията на опасен рецидив, съобщава Bulgaria ON AIR. Той вече е осъждан многократно за кражби и грабежи. Последната му присъда е от 7 години "лишаване от свобода" за кражба, която е изтърпял през август 2019 г.
 
Пострадалият 76-годишен мъж живеел сам в къща с двор в с.Енина. Към 2 часа през нощта пенсионерът чул шум в дома си и се събудил. Той видял как двама мъже влизат в стаята му, като си светели с фенерчета. Те започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло и му откраднали 60 лв., уточниха от пресцентъра на прокуратура. 
 
Мъжът изпитвал болки от побоя, но се страхувал да напусне дома си през нощта. На следващата сутрин е бил уведомен кметът на селото и е бил подаден сигнал в РУ-Казанлък.
 
Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 години

До за тези ***"отнемане на парава за гласуване"Защо човек да има права за гласуване по рождение?Докога гласът на неграмотен човек ще има същата тежест като гласът на човек със средно или висше образование?

22

мидюрина

преди 3 години

контролен в тила,няма да яде в затвора и да мисли за други,зулуми

21

за тези изроди

преди 3 години

смъртта е избавление защо да връщаме смъртната присъдатежък физически труд в опасни за здравето отраслиотнемане на парава за гласуване и за здравеминимални нужди покриване само нищо другонапример в САЩ целия ЖП път е построен от такива подобни изродиима много какво да се направи в БГ ако се организират правилно

fallback