Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Нови противоепидемични мерки в Смолянска област влязоха в сила от полунощ, предаде Bulgaria ON AIR. Работодателите се задължават да осигурят дистанционна форма на работа на служители в предприятия и институции, където не може да се изпълни изискването за метър и половина дистанция.

Oще по темата

Носенето на маски на закрито е задължително. След 24 часа се забранява работата на дискотеки и всички нощни заведения. Дистанция от облегалките на столовете на две съседни маси и не повече от шестима души на маса е изискването, което трябва да спазват заведенията за обществено хранене.

Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия на закрито и открито, затварят се пенсионерските клубове и клубовете за хора с увреждания, забранени са плановите операции.

Новите мерки бяха предприети, след като в Смолянско за последните седмици беше регистриран ръст на броят на заболелите от 125 на 100 хиляди души и областта попадна в така наречената "червена зона". Новите мерки се въвеждат за срок от три седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Смолян е одавна в червената зона,но го криеха досега.Сетете се защо.

3

Родопчанин

преди 3 години

Ужас! Много тревожни са данните за броя на смъртните случаи вследствие вируса! Цели 4 пъти по-големи от средните за страната...! Прави ли някой анализ на причините? Защо? Дали е слаба медицинската помощ! Дали е незнание какво да се прави? Дали се изчаква много? Явно има ГОЛЯМА причина! Д-р Кубатева като шеф на РЗИ, давайки сводките като нивото на р.Дунав, има ли обяснение на този тревожен факт?

2

1

преди 3 години

За 3 седмици? Още другата седмица ще има по- строги мерки.

fallback