Снимка: Pixabay
fallback
Тийнейджъри от Велико Търново се покатериха на електрически стълб и предизвикаха възмущение в социалните мрежи, след като бяха снимани от съседи.
 
"Тези действия са типични за пубертета. Това са младежи, които са в една от основните възрастови кризи свързани с подрастването. Те имат стремеж за себедоказване", обясни детският психолог Нели Трънкова пред Нова ТВ.
 
Тя добави, че децата нямат осъзнатата преценка на риска, който са поели.
 
"Показвайки такъв вид снимка в социални мрежи, детето ще събере много харесвания, което ще определи неговата самооценка. Това е липса да се заявиш с нещо друго", добавя специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Като не могат да четат табелите ще е така.

9

Анонимен

преди 3 години

Не е до пубертета,така и ще си останат - веднъж като се родиш *** е завинаги.

8

Анонимен

преди 3 години

Да да не осъзнават.И преди по комунизма се катереха и пак горяха.Никога когато бях дете не ми е хрумвало да се катеря на стълб целият окичен със знаци "високо напрежение ,опасност не се качвай" Обаче пък обичахме да изстрелваме ракети и самолетчета.В Нова Зеландия например обичат да се състезават с влака и в последният момент да му пресекат пътя.Толкова много такива случаи има ,че са изчислили -в Н.З и Австралия на всеки 300 секунди някой прави това безумие.Доста често влакът печели битката.

fallback