Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на смолянския квартал "Устово" организираха подписка срещу безстопанствените кучета, след няколко нападения над хора.
 
Румен Молов е настанен в болница с рани по ръцете, краката и гърба, причинени от уличните кучета.
 
"Аз си вървях с коша и с една лопата, бях си взел боклука и то ме събори на земята. Кучето беше голямо и се пазех колкото можех. Просто се случи, не съм очаквал. Не искаше да ме пусне до последно, въргаляхме се там и се борехме до последно", разказа Румен пред bTV. 
 
В района, къдато работи той, има много безстопанствени кучета.
 
Родители също се оплакват, че децата им са били нападнати от животните.
 
"Кучето беше пресякло от другата страна на улицата и се беше спуснало към него, но благодарение на това, че е бил с колело, не го е ухапало, може би към гумите е посегнало. Много страх, много стрес. Ходя да си го прибирам от училище, за да не го срещне някакво куче", споделя Диана Гайдова, която живее в квартал "Устово".
 
До момента в Община Смолян са внесени близо 500 подписа.
 
От общината са започнали изграждането на приют, в който ще могат да бъдат настанени част от бездомните животни.
 
"До края на месеца ще бъде готов. Там ще ги държим кучетата, ще бъдат предлагани и на хора за осиновяване. Има миграция на животните, то е факт - между различните общини и населени места. В миналото сме имали случаи, когато са ги хващали, не ние общината, а полицията е хващала хора да карат куче от други общини", каза сметът на Смолян Николай Мелемов.
 
Изграждането на приюта ще струва на общината 260 хиляди лева и предвижда да бъдат настанени 60 кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Проблема с безстопанствените кучета го има заради една дузина социопатски НПО-та. Къде са четира лапи да обяснят, как Румен Молов сам си е виновен за това че е бил нападнат и нахапан? Бездомното куче е опасно и създава проблеми, толкова е просто, още просто е решението на проблема, защо в България не можем най-сетне да приключим с този проблем!? Кучетата нямат място на улицата, кастрирани или не!

34

Експерт

преди 3 години

ВСЯКО ЖИВОТНО ПУСНАТО НА УЛИЦАТА БЕЗ СОБСТВЕНИК НА КАЙМА, КУЧЕ НЕ ДРЕСИРАНОТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНО СЪС СОБСТВЕНИКА, ВСЯКО ЖИВОТНО КОЕТО ВДИГА ШУМ СЛЕД 22 ЧАСА СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНО СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,А ЖИВОТНО РАЗХОЖДАШ ТО СЕ НА УЛИЦАТА ДРЕСИРАНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ТВЪРД ТЕГЛИЧ СЪС СОБСТВЕНИКА И СТОМАНЕН НАМОРДНИК С КАТИНАР.

33

Теди

преди 3 години

Пламена в немски затвор

fallback