Снимка: БГНЕС
fallback
Щафетните протестни акции на полицаите в страната продължават. Униформените настояват за по-високи заплати.
 
Първата демонстрация на органите на реда се проведе в сряда вечерта във Варна.
 
Протестите ще продължат в Русе, Кърджали и Бургас. От Синдиката на МВР изтъкват, че ако не бъдат удовлетворени исканията им, се предвижда голям национален протест в София. 
 
Тази вечер на площад "Свобода" в Русе служители в системата на МВР ще се съберат на протест с искане за увеличение на възнагражденията им.
 
Възмущението на органите на реда се породи от факта, че след решение на правителството бяха увеличени с 30% заплатите в различни агенции и ведомства с аргумента, че те са работили на първа линия в епидемичната обстановка.
 
Иван Димитров, който е председател на Синдикалното дружество към Синдикалната федерация на служителите в МВР и командир на екип във Втора пожарна служба определи ситуацията като "дълбоко несправедлива":
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

1

преди 3 години

До Кръстю Българските полицаи са дебели,размъкнати,без шапки...Плюскат нещо в движение или говорят по мобилните/пак в движение/.Да виждаш някаква разлика от това, какви са и какво правят другите българи?Те да не са докарани от Азербайджан?

54

Да

преди 3 години

До КрасиДържавните служители нямат право да стачкуват, но си изяснете разликата между стачка и протест!

53

Анонимен

преди 3 години

ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ВОДИ ХИБРИДНИ АТАКИ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, КАТО НАСЪСКВА ЕДНИ ГРУПИ ОТ БГ НАСЕЛЕНИЕ СРЕЩУ ДРУГИ, МНОГО ЧЕСТО НЕУСПЕШНО ИЗГЛЕЖДАЙКИ ЖАЛКИ. СПОМНЕТЕ СИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО И ШУМНО ОГЛАСЕНИТЕ ЗАЯВКИ, ЧЕ НОРВЕЖЦИТЕ ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА ДА НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА, ЦЯЛО ЛЯТО ЕДНИ ГРАЖДАНИ БИХА ПОЛИЦИЯТА СЕГА ЗАЯВЯВАТ ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ БИЛЕ КОФТАК ОБАЧЕ КОГО ВИКАТЕ АКО ВИ СЕ ЗАПАЛИ ИМОТА, АКО ВИ НАБИЯТ, ОБЕРАТ, КАТАСТРОФИРАТЕ, ОГРАБЯТ ДА ПОКАНИМ НОРВЕЖЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ БАЧКАТ ЗА 760ЛВ

fallback