Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

64-годишен мъж от Димитровград, диагностициран с бронхопневмония и COVID-19, получи отказ за хоспитализация.

РЗИ - Хасково е започнала проверка по случая, съобщава БТА.

Според първоначалните данни, пациентът е бил диагностициран с пневмония в болница в Хасково. От там той е бил насочен за PCR тест, който се е оказал положителен.

Личният му лекар се обадил на тел. 112 с молба за хоспитализиране, но такова му било отказано. Запитване е било направено, обаче, само към една болница в областта.

„Някъде по веригата комуникацията се е скъсала. Ще направим необходимото лечебните заведения на територията на областта да дават пълна информация за свободните легла“, подготвяме съответната заповед", коментира директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

@Лекар

преди 3 години

Всичко това вероятно е така. Но повтарям, в ковид епидемия сме, от тук нататък през следващите 6 месеца, ще идват постоянно болни или контактни на ковид. Намерете си защитни облекла и измислете как да обезопасите болниците. Защото ситуацията няма да се промени скоро и като започнете да връщате все повече и повече болни, най-накрая ще ви линчуват. Организирайте се, тормозете министъра, за да се намери начин всеки болен, който има нужда от хоспитализация, да бъде приет в болница някъде.

19

Феминистът

преди 3 години

Няма нищо притеснително, че не са го приели. Дори трябва да се радва, че е в къщи и няма да го уморят на тръбата в болницата.

18

ЛЕКАР

преди 3 години

До АнонименОТГОВАРЯМ НА ВСИЧКИ-АКО ПАЦИЕНТ Е С PCR/+/ И ВИРУСНА ПНЕВМОНИЯ СЕ ЛЕКУВА САМО В КОВИД-ОТДЕЛЕНИЕ А ТАМ МЕСТА ВЕЧЕ ПОЧТИ НЯМА!!!А ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО АКО СЕ ПРИЕМЕ,НАПРИМЕР В О-Е ПО ПУЛМОЛОГИЯ ИЛИ ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ ТО ТЕЗИ О-Я ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ПОД КАРАНТИНА,ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ ИМАЛИ ДОПИР С БОЛНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ПОД КАРАНТИНА ЗА 14 ДНИ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА /+/ ИЛИ /-/!!!КОЙ ЩЕ ВИ ЛЕКУВА ТОГАВА???СПЕЦИАЛНО ОБЛЕКЛО СЕ ИЗИСКВА САМО В КОВИД О-ЯТА!!!ПРОСТО НЯМА ВЕЧЕ ЛЕКАРИ

fallback