Снимка: БГНЕС
fallback

В Пловдив въвеждат още мерки срещу коронавируса. Нощните клубове ще работят с половината си капацитет, на входовете ще се мери температурата на клиентите. В ресторантите пък ще сядат до 6 души на маса, като ще трябва да се спазва и необходимата дистанция.

Рестрикциите бяха обявени от областния управител Дани Каназирева след среща със собственици на нощни заведения и ресторанти.

Oще по темата
"Целта е да се съхрани здравната система и икономиката. Ще засилим и контрола, който ще се извършва от РЗИ, полицията, Агенцията по храните и общините. От дни вървят проверки в градския транспорт на Пловдив и вече има над 100 предупредителни протокола за неносене на маски. След това ще има санкции", заяви Каназирева, цитирана от "24 часа".

Тя допълни, че към настоящия момент активните случаи при медиците са 92-ма. И по тази причина ще иска по-строги мерки в здравните заведения, а не само в COVID-отделенията.

Павлин Павлов от асоциацията на заведенията каза, че заедно са набелязали мерките. "Трябва да съхраним здравето на клиентите и на служители си", добави той.

На този етап хората се въздържали да правят резервации за Нова година, както и за студентския празник на 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Почна се с мерките за гладки мозъци....Я да ми обясни жената - чело на снимката, дали са 4, 6 или 10 човека на една маса, при ресторант от общо 100 места какво значение има, а и клубът ако е пълен 50 % т.е. не с 200, а със 100 човека, като се напият, запеят и защракат с пръсти без дистанция и маски, короната няма да ги хване ли какво????И това кой ще го контролира, те не могат да звъннат да кажат резултата от теста ще ходят по баровете да броят пияниците!!!

21

Анонимен

преди 3 години

Хубава е!

20

Анонимен

преди 3 години

***!

fallback