Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Болните постепенно се увеличават, смесват се вече коронавирусни с некоронавирусни инфекции. Трудно ни е да ги ограничим", каза пред БНТ председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари за София област д-р Виктория Чобанова.

Oще по темата

Д-р Чобанова е на мнение, че инфекцията върви точно както трябва да върви. Това е въздушно-капкова инфекция, която няма начин да не мине по този път. Притеснително е не ръстът на положителните за коронавирус, а голямото количество заразени медици.

Според нея положението е станало доста сериозно след началото на учебната година, защото е започнало връщането на болни деца при личните лекари. Обсъжда се назначаването на тестовете за коронавирус да става дистанционно.

Д-р Чобанова обясни, че трябва да се говори масово на хората, че не трябва да идват в кабинетите при минимални оплаквания. Необходими са ясни критерии за издаване на направленията. Те не трябва да бъдат лимитирани. Според нея е нормално да се определи и цена на тази дейност.

Според опита й намаляването на дните от карантината - от 14 на 10 е логично, защото симптомите се проявяват предимно първата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Познавам един лекар - джи пи - който не само че държи да лекува само по телефона, но ако някой случайно стигне до кабинета му за преглед, му забранява да прекрачва прага. На отворена врата, но зад прага и, пациентът си казва оплакванията и лекарят така от разстояние "преглежда".Да се смееш ли, да плачеш ли...

17

Атанас Велмазов

преди 3 години

Вируса мутира, всички ще измрем !

16

Анонимен

преди 3 години

"Тези от частните болници и лаборатории, където се правят на тарикати, да ги задължат да дават дежурства..."Кажи малко, липсва ли ти кoмyнизма? :) Ще задължаваш, ще отнемаш, ще наказваш... Белене да го отворим ли пак? Ех, Сталин щеше да има сълзи в очите от умиление, ако те слуша!

fallback