Снимка: БГНЕС
fallback

Нарколаборатория беше разбита при специализирана акция в Горна Оряховица. Открити са 14 килограма сухо количество марихуана и 1000 растения от същия вид с размери между метър и половина и два метра, в помещения, ползвани под наем.

Задържани са двама души - на 32 и 30 години, от Велико Търново и от София, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.

Двамата са били задържани снощи, докато се занимавали с растенията. В помещението са открити няколко халета, които са били приспособени за отглеждане и сушене на наркотика. Лабораторията е действала в продължение на шест месеца, тепърва ще се изясняват каналите, по които продукцията е била пласирана, уточни Машов.

На задържаните са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, като наказанията по двете обвинения включват лишаване от свобода от две до осем години и глоба, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Продължават процесуално-следствените действия за изясняване замесени ли са други лица, предаде БТА.

Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов.

Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева. От началото на седмицата това е третата лаборатория, разкрита при специализирани акции срещу наркоразпространението във Великотърновска област, след Павликени и Бяла черква, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

анонимен

преди 3 години

Не било акция, било прах в очите! Не било нарколаборатория, било оранжерия! Не били наркопроизводители, а зеленчукопроизводители! Не бил главен прокурор, а бил мафиот! Е, нема такава държава и нема такъв народ!

59

ала бала

преди 3 години

нарколаборатория ли-тревата ве4е с хими4ен синтез ли се добива?-на времето се сее6е 6тото.Ама нарколаборатория-как само зву4и аааааа,не е като неква си там оранжерия нали?Ами да вземат да разкрият някоя истинска лаборатория 4е прах4ета под път и над път а и тревата май е по скъпа от тях,а не да хвърлят бра6но за да правят мъгла та да не се види реално за какво става въпрос-това е целта сяка6

58

Анонимен

преди 3 години

До 77Хранил ни е, бранил ни е и от време навреме ни е клал.Пи ли си хапчетата днес?

fallback