Снимка: Pixabay
fallback

През последните 24 часа са починали 10 души, при които е потвърден новия коронавирс.

Сред тях е мъж на 42 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Починали са още мъж на 63 г. с неуточнено към момента заболяване, мъж на 81 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 66 г. с неуточнено към момента заболяване, мъж на 85 г. със сърдечно заболяване, жена на 67 г. с диабет и затлъстяване, мъж на 77 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 70 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 87 г. с неуточнено към момента заболяване и жена на 68 г. с хронично бъбречно заболяване.

От началото на пандемията у нас починалите с коронавирус вече са 968.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

До 31

преди 3 години

Аутопсии се правят,в началото не се правеха поради неизвестността относно вируса. Отделно от това причина за смъртта може да е инфаркт или инсулт, но те са следствие от усложнения от вируса, щом човек постъпва в лечебното заведение със симптоми на коронавирус, които усложняват основните му заболявания. Но както вече се пише коронавирусът може да погуби и напълно здрав и млад човек. Именно поради усложненията,които причинява или от цитокинова буря при прекомерна реакция на имунната система.

32

Анонимен

преди 3 години

До ухан95Да, с контролиран диабет може да се живее до старини. Обаче коронавирусът дава тежки усложнения при диабет и хора със сърдечни проблеми,защото самият вирус предизвиква сгъстяване на кръвта, тромби, оттам инсулт и инфаркт. Това е описано вече в литературата. Тоест без наличието на вирус тези заболявания могат да бъдат состатъчно добре контролирани.

31

Българин!!

преди 3 години

Аз докато не видя трупове да се въргалят по улиците, няма да повярвам, че тази "зараза" е по-опасна от настинка!!!

fallback