Снимка: Pixabay
Многопрофилната болница в Добрич спешно има нужда от медицински сестри. Рръководството на здравното заведение отпарвя призив към всички кадри с необходимото образование от цялата област да започнат да дават дежурства, за да може да се осигури нормален начин на работа за всички отделения. Най-проблемните зони са Първо и Второ вътрешно отделение. От болницата уточняват, че за COVID отделенията са осигурени достатъчно лекари и медицински персонал и за тях не се търсят нови кадри. 
 
Десет медицински сестри са необходими в многопрофилната болница в Добрич, за да се осигури нормалния начин на работа на всички отделения, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков. 
 
"Апелът е за всички желаещи доброволно медицински сестри от региона - да заповядат и да работят във всички останали отделения, основно вътрешни отделения, извън COVID-сектора".
 
Д-р Желязков допълни още, че това няма да е доброволен труд. Работата ще се заплаща и с помощта на община Добрич, като предвидената сума е от около 100 лв. на дежурство.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase