Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бившият здравен министър доктор Мирослав Ненков представи няколко сценария за развитие на мерките срещу коронавируса пред Нова тв.

Oще по темата

"Властите имат следните варианти – да кажат, както в Швеция – носете маски, мийте си ръцете, няма ограничения. Вторият е "късият повод", от който нашите власти се страхуват", посочи Ненков.

Анестезиологът разкри подробности как протичат грижите за пациентите с тежки случаи на инфекцията.

"При нас достигат хора, които преди всичко са развили белодробните симптоми на болестта. Това са тежко и сериозно болни пациенти, за които е необходимо да бъдат обдишвани с техника. За тях, извън специфичните медикаменти, се прилага обща реанимационна грижа", разясни той.

Мирослав Ненков призова хората да потърсят медицинска помощ при забелязването на първия симптом.

"Свикнали сме, когато кихаме, кашляме и имаме температура, да казваме, че това е настинка. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Първо трябва да се отиде при личния лекар", добави той.

За бившия здравен министър ситуацията около COVID-19 е нова. "В администрацията завоите се взимат много бавно и плавно. Надявам се да не се стигнe дотам, че лекарите да избират кого да лекуват", посочи Ненков. Той коментира и мерките, че при седем души страната бе затворена, а при 700 - не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

От няколко дни е пълна ковид промивка. Какво целите? Хората да се побъркат? Има вирус и какво толкова. Не е това, което казвате и пишете. По цял ден само за това се пише и говори. Всички знаем как си измисляте ковид случаи и надписвате бройки за финансиране. Вече никой не ви вярва, защото лъжете и мажете.

14

Анонимен

преди 3 години

Престанете да психясвате хората! Накрая ще има повече жертви от паническо разстройство, отколкото от въпросния вирус. Да не говорим, че от паника и ужас имунитетът се срива и ставаш мишена на всякакви болести.

13

Анонимен

преди 3 години

Българските хронични ганнююве и говнюювее не трябва да бъдат лекувани! За цялото българско общество ще настъпи бял епок щом понамалеят драстично!

fallback