Снимка: БГНЕС
fallback

Мъж на 72 години от Сливен, обявен за мъртъв, се събуди в моргата и в момента се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница "Д-р Иван Селимински". За необичайния случай потвърдиха днес пред "24 часа" от ръководството на болницата.

Мъжът живеел сам в сливенския квартал "Дружба". Близките му били в САЩ, а на тръгване поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент пациентът му престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си. Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ, чийто представители разбили входната врата към 11 часа във вторник. Когато влезли в жилището, открили стопанина му в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а личен лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.

За ужас на санитарите в моргата вечерта мъжът в ковчега, който по една случайност не бил затворен, се размърдал. Болничните служители веднага го измъкнали от ковчега и с носилка го откарали в Спешния център, а към 21,30 часа обявеният за мъртъв вече бил приет за лечение в реанимацията.

"Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран", съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко - 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

Горкият човек!Помислили са го за умрял.Добре, че се е съвзел, иначе са щяли да го погребат жив и да му прекъснат живота завинаги.Това е много СТРАШНО и УЖАСНО! Близките му сигурно много са се зарадвали като са разбрали, че не е починал.Как може тези лекари да не го разберат, че е жив?!Трябва със сигурност да се знае, че един човек е починал и че няма повече да се съвземе, тялото му трябва да е изстинало, за да го погребат, а не да му пишат веднага смъртен акт.Дано човека да се оправи!

54

д-р. Желязкав

преди 3 години

Е богу доживях да си пишат смъртни актове без ЕКГ, без да се изчака 1ч и дасе провторят всички изследвания за признаци на живот. Изследването да става така бе май не мърда тоя - мъртав е.

53

Анонимен

преди 3 години

До 55Преохлаждането лекува много неща. Това е известно отдавна и се използва. Ако го вкарат в моргата още няколко пъти, може всичко да му мине........Затова не пускам парно от 35 години.:))))))))))))))))))

fallback