Снимка: БГНЕС
fallback

Извадени са бракониерски кошове за раци с над 30 кг улов от водите на язовир "Ястребино".

При две акции на доброволците от Централната рибно опазваща организация /ЦРРО/, клон Ястребино, са открити общо 12 съоръжение за улов на раци и 22 въдици, съобщи ръководителят им Шенол Хасанов.

При рутинна проверка на водоема снощи с термокамера и с лодка екипът засича двама души с лодка около стената на язовира. Екипът влиза във водата, също с лодка, и край ръкава на село Трескавец открива 11 коша за раци тип "черво" и един винтер. Уловените в тях над 30 кг раци са върната във водата, а рачилата - унищожени. Уведомени са и служители на ИАРА.

При акция срещу неделя доброволците открива на брега под село Изворов 22 въдици, пуснати във водата. За незаконния риболов са информирани ИАРА в Търговище, които съставят актове на нарушителите. Шенол Хасанов припомни, че разрешеният брой въдици на човек е три. "Толкова много въдици е трудно, но не и невъзможно да бъдат обслужени. Но това е нагла постъпка", коментира той пред БТА.

По време на същата акция са открити е шест винтера за раци, съставени са актове.

През последната седмица успешните акции на доброволците зачестиха. "Бракониерите се активизират и ние сме в крак с тях", каза Шенол Хасанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Сандо

преди 3 години

много добра новина! язовира е още там! ... че и вода в него има!!!

6

Атанас Велмазов

преди 3 години

Ох котьооооо раченцата с бяло винце, масълце и много чесънче !

5

бракониер

преди 3 години

епа и ние требе да ядеме как връват рачета печени на жар с биричка

fallback