От векове жителите на благоевградското село Логодаж приготвят автентична паста наречена тарана. Когато реколтата се прибере, бабите от селото се захващат със зимнината.
Облечени в традиционни български носии, на открито, сред природата, логодажките баби запретват ръкави.
Корите за юфка и тараната трябва да изсъхнат хубаво на слънце, след което се препичат в печка и логодажката паста е готова за сервиране.
Самите жени казват "пенсиите са ни малки, но пък мазетата са ни пълни, не ни е страх от зимата". А зимата винаги се преживява по-лесно с домашно приготвена храна.
Вижте още в репортажа на кореспондентите на телевизия Bulgaria ON AIR
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Факт
преди 3 годиниФакт е "остротата" на ума при журналисти от Днес.
7
Анонимен
преди 3 годиниПаста, каква паста? Паста за обувки ли? Паста за зъби ли? Паста като сладкарско изделие ли, все едно едно резенче от торта? Нищо не разбрах от новината.
6
Анонимен
преди 3 годиниПаста приготвят италианските баби,а българските-юфка!Ама така е,журналистика вече се влиза без изпит и по герберска методика се учи он-лайн от къщи.