fallback

Двама от пострадалите при тежката катастрофа край Елхово тази сутрин, които са настанени в МБАЛ Ямбол, ще бъдат транспортирани с военна авиация до София.
 
"До час на летище Безмер ще кацне военен самолет "Спартан", с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово -  Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който пристигна в Ямбол след инцидента.

Oще по темата
Той уточни, че в момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол.

Сигналът за катастрофата е подаден в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа. Към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ.

Веднага са изпратени 2 екипа от Филиала за Спешна медицинска помощ в Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

Установено е, че на място са загинали трима мъже - на 59 г., 53 г. и 70 г. В МБАЛ "Св. Пантелеймон" са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже) са хоспитализирани в лечебното заведение.

От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение. При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, посочи още здравният министър.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Гунчо

преди 3 години

За умрял ели нещо хубаво ели нищо.Къде е гледал и със каква скорост е карал тоя микробус,този ОПИТЕН шофьор,Убиец??? Ами ако е имало пред него нещо по малко?

25

Анонимен

преди 3 години

Тъй тъй ,имаме поръчани 8 бойни самолета,още толкова ще поръчваме,медицински спасителни хеликоптери 0 бр,за война ли ще се готвим или ще спасяваме животи на гражданите си,отговора е ясен,ще помагаме на американските бази в страната ни ,да водят войните си

24

Ацап

преди 3 години

Мале.. Ямболска болница - по-добре да умра

fallback