Снимка: БГНЕС

Нормално е движението на цените на стоковите борси за плодове и зеленчуци. Пазарът тази есен е стабилен, балансиран, няма сериозни трусове и като цяло цените се запазват същите в сравнение на миналата година, е констатацията на Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Според него по-сериозни са колебанията на цените само при зърното и слънчогледа поради ценови колебания на международния пазар.

При зеленчуците и плодовете - разлики с цените от миналата година почти не се наблюдават, а още по-малко повишения. При някои цени - като при зелето и пипера, например - дори има лек спад. Единствено повишения, но минимално има при доматите и краставиците. При кореноплодните - лук, картофи - има също спад.

Иванов успокои, че туршиите като цяло ще бъдат на същата цена, както миналата есен, предава БНТ.

По отношение на другите хранителни продукти Владимир Иванов заяви, е на седмична база дори и по време на кризата с коронавируса, пазарът е останал балансиран.

Единствено при ориза има известно повишаване на цената отново заради международните пазари. При свинското месо се наблюдава известен спад в цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase