Снимка: Bulgaria ON AIR

Община Белица затяга мерките срещу разпространението на COVID-19. Със заповед на общинския кмет се забранява провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Извънредните мерки ще са в сила 2 седмици, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

След като загуби двама от най-тачените жители – лекарите баща и син Вакльови, община Белица продължава да се бори с последствията от коронавируса. Почти никой в града не спазва правилата.

"Аз се надявах хората малко да се поизплашат, да могат да станат по-дисциплинирани, но уви, това не се наблюдава, даже напротив. Никой изобщо вече не го интересува Ковид, никакви маски не се носят, никакви дезинфектанти не се спазват и напротив, правят се повече и повече публични мероприятия, събират се стотици хора", каза кметът на Белица Радослав Ревански.

Броят на заразените в община Белица е сред най-високите в страната. Според Ревански причината за това са празненствата на открито и най-вече сватбите по селата.

Ето защо всички масови мероприятия ще бъдат забранени за две седмици, а контролът по спазване на правилата – завишен.

"Болницата в Разлог, която обслужва 4-те общини, в момента капацитетът и е зает на 115%, което означава, че недай си Боже, ако някои има нужда от болнична помощ, просто няма да може да бъде обгрижен", коментира още Ревански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase