Снимка: БГНЕС

Стартира дългоочакваният ремонт на автомагистрала "Тракия".  Първо ще се поправят 12 километра от общо предвидените 52. Става въпрос за отсечката от 156-ия до 168-ия километър на пътя – от "Белозем" до "Оризово".

Движението в посока Бургас ще бъде пренасочено в насрещното платно. Ремонтът е наложителен заради силни неравности по настилката, които налагат и ограничение на скоростта по магистралата.  

В района стават много катастрофи. Строителните дейности включват цялостна подмяна на асфалта, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи, съобщават от АПИ.

Ремонтът ще се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", което има договор за поддържане на аутобана. Очаква се да приключи до месец. А след това, при по-хубаво време, може да се започне работа и по останалите 40 км до Стара Загора.

По време на ремонта при пътен възел Плодовитово в посока Бургас ще бъде затворена връзката към Първомай. Шофьорите ще имат възможност да слязат от магистралата едва при Чирпан, предупреждават от БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase