Снимка: Pixabay
Родители сигнализираха, че 2-годишното им дете е било малтретирано и бито от възпитателите и помощния персонал на детска ясла в град Септември. Семейството смята да подаде жалба в полицията и прокуратурата.
 
"В сряда детето имаше леки синини. В четвъртък те бяха по цялото тяло. Обадих се на директорката и на медицинската сестра. Исках да се видя с тях, но отказаха. С мъжа ми решихме да я заведем на лекар. Тя потвърди, че детето е бито. При смяна на памперс дъщеря ми буйства и може би ги е ядосала", разказа майката Моника Зашева пред Нова ТВ.
 
Директорът на ДГ "Приказно вълшебство" - Йорданка Лютакова, отрече обвиненията, че детето е бито.
 
"Семейството не е от нашата община. Не е честа практика да взимаме такива деца. Уважихме желанието им и го приехме. Проблемите започнаха още на втория ден. Тогава момиченцето вдигна температура и започна да повръща. Медицинските сестри помолиха родителите да вземат детето на обяд. Майката ми се обади и ми вдигна скандал защо сме го върнали, след като било в добро здравословно състояние. На другия ден детето беше добре и отново го приехме. То отново вдигна температура и пак поискахме да го върнем. Майката отново звънна и вдигна скандал. Твърдеше, че сутрин го „дрогира” с медикамент против температура. Явно затова момиченцето беше добре няколко часа", разказа от своя страна Лютакова.
 
15 деца посещават яслата, а персоналът се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са категорични, че досега не е имало случай на насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase