Снимка: БГНЕС
fallback

В 11:00 часа ще бъде тествана системата за ранно оповестяване при бедствия и аварии.

Целта е да се провери техническото състоянието на системата. Звуковият сигнал за тревога и отмяна на тревогата, заедно със съпътстваща гласова информация, ще бъде пуснат в 10 областни града с монтирана сигнализация, както и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй", Стара Загора и Гълъбово, където е изградена сиренната система, както и на интегрираните локални системи за оповестяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

СЕЦКО

преди 3 години

До АнонименОт поне 3 години е въведена системата за оповестяване в този и вид. Всеки 1-ви април и 1-ви октомври се правят тестове, чесовете са около обяд 11, 12 или 13 часа. Не преувеличавай с 2-ри Юни и Чавдарките- просто не е така и не си интересен. За догодина вече знаеш 3-пъти в годината сирени и недай си Боже по друго време.

11

Анонимен

преди 3 години

Жалко подобие на оповестиелна система. Ако не знаех предварително, че ще има тестове, за да си отворя прозорците, нямаше и да ги чуя. А преди какви и колко сирени имаше. На 2-ри юни чупеха прозорците на автобус Чавдар в движение, който меко казано си беше шумен по проект.

10

Анонимен

преди 3 години

Не се разбира защото презастроиха всичко. Всяка градинка вече е кооперация. Сега и да въртят говорителите даже според вятъра файда няма.

fallback