Снимка: БГНЕС
fallback

Американският посланик Херо Мустафа откри в Бургас пилотна за страната Американска бизнес академия за дами.

Събитието се състоя в Медицинския факултет на Университета "Проф. д-р Асен Златаров". Бизнес академията е част от новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ.

Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на жените, които участват в него, каза Херо Мустафа. Дамите ще преминат лекции и практически занимания, ще разработят свои бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат подпомогнати с 10 000 долара, информира Мустафа.

Ръководителят на Академията проф. Сотир Сотиров каза, че са селектирани 30 дами за присъствено и още толкова за онлайн обучение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 3 години

Тая от като започнаха стачки те се покри ,но обвини съдия официално за корумпиран,интересно сега мълчи като риба по тоя въпрос

40

Щирлиц

преди 3 години

Оттам ще изпълзят българските Потрошенко,Тихановска,Навални,и други демократични герои.Не,че за 30години не видяхме цял легион антибългаристи,които грабиха и грабят България така,както и турчин не я е грабил.

39

гост

преди 3 години

Дреме ми за изцепките на Херо.

fallback