Снимка: БГНЕС
fallback

Дванайсетокласник от Езикова гимназия "Ромен Ролан" – Стара Загора е заразен с коронавирус. Случаят е потвърден на 24 септември, съобщават от РЗИ.

Паралелката, в която учи, е поставена под домашна карантина на 20 септември, заради вече потвърден случай.

В същото учебно заведение е диагностициран с COVD-19 и преподавател, който е използвал лични предпазни средства и не е бил в пряк контакт с ученици и други представители на персонала.

Освен в Стара Загора, случай на заразен ученик е регистриран и в 7-и клас в Средно училище „Екзарх Антим I“ в Казанлък. В училището не се въвеждат допълнителни мерки, защото ученикът е под домашна карантина и не е посещавал учебни занятия.

Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

"Трябваше до излизане на ваксината да се учи дистанционно, ваксината я чакат до края на годината!"А ти защо реши, че Ваксината (с главно В) ще реши и промени нещо? Реално.Ааа, да, чул си го от Бил Гейтс...

14

Анонимен

преди 3 години

"Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия".........Абе, каква е тая работа, като се заразиш от обикновен прозаичен грип винаги кихаш, кашляш, струполяваш се от висока температура, мускулни болки прочие, пък почти всички заразени с тоя страховит и опасен ковид се оказват "в добро състяние" и "без симптоми"... Ама пък е толкова значимо и обществено опасно, че бълват медийни публикации и новини за всеки конкретен случай.Странна работа.

13

Феминистът

преди 3 години

Кой вирус хващат тези PCR тестове? Дали става въпрос само за SARSCov-2 или за всеки от SARS вирусите - този от 2002 година в Китай, този от 2015 година в Торонто и дори някои от коронавирусите в прилепите, които още не са преминали в човешката популация. От сравнения на геноми и химически формули на инициализиращи праймери, инициализиращи полимеразите, се убеждавам все повече, че PCR тестът за SARSCov-2 може лесно да бъде подведен от друг коронавирус, например от SARSCov от 2002 година.

fallback