Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пресъхнаха притоците към казанлъшкия язовир "Копринка". 17,269 млн. кубични метра вода, толкова вода има в момента в язовира. Това е едва 12,14% от общия му обем на водното съоръжение, което е притеснително, предаде Bulgaria ON AIR.

В язовира не постъпва никаква вода, според последните данни на Министерството на околната среда и водите. Притоците към него са пресъхнали, а язовирът продължава да се източва, предимно към ВЕЦ-ове.

Въпреки че не се използва за питейни нужди, водата от язовира, би трябвало да се пуска към река Тунджа. Там се намират помпените станции за три области Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Спадането на нивата в помпените станции, се дължи на малкото вода, която отива към реката и при продължаващо засушаване, може да доведе региони, в които да се премине на воден режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Зелената енергия ни излиза златна. Тези вецове ни разказаха играта.

24

Анонимен

преди 3 години

Поне риболова ще върви. Сега рибата е повече от водата!

23

Анонимен

преди 3 години

Чакай малко. Те наскоро обявиха че ще го изпуснат до 30%, понеже се очаквали невиждани потопи. Пък после Ревизоро се пенеше че язовира щял два пъти да се напълни до есента...А сега 12% и притоците пресъхнали... гербаджийско изпълнение... поредното. Само напишете кои са собственици на ВЕЦ-овете, да ни стане ясна картинката.

fallback