Снимка: Pixabay
fallback
Още един клас училище в Пловдив е поставен под карантина и учи онлайн. Техен съученик е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи началникът на РИО Пловдив Иванка Киркова, цитирана от bTV. Заразеният ученик е първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".
 
"Веднага са взети мерки, учениците от паралелката са под карантина, протича обучение в електронна среда", каза Киркова. Тя уточни още, че същото се отнася и за учениците от трети клас от СУ "Св. Пасий Хилендарски". Там беше установен първият случай на заразен с вируса в пловдивско училище от началото на учебната година.
Oще по темата
 
Киркова поясни още, че най-вероятно първокласника се е заразил извън училище. В петък детето се е почувствало зле и личния му лекар е настоял да се направи PCR тест. 
 
Двете деца са добре. Другите ученици също ще се следят за появата на симптоми през следващите 14 дни. 
 
Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив информира, че в областта има контактни ученици, които са под карантина. По последни данни те са 13.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Добре, че моите се изучиха. Такъв примък-отмък има само в приказките.

12

Анонимен

преди 3 години

Всеки родител, който иска той е детето му да избегнат този хаос, който започва в училищата, а и да си предпази семейството от заразата, да подава заявление за дневно обучение в електронна среда и декларация. Крайни срокове няма. Стотици деца вече са си вкъщи, далеч от училищата. За повече информация потърсете в интернет!

11

Анонимен

преди 3 години

Странно!

fallback