Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Трима души са пострадали, след като асансьор пропадна в шивашка фирма в Благоевград. В най-тежко състояние е управителката на шивашката фирма. Според разследващите до инцидента се е стигнало,тъй като транспортното съоръжение не е било предназначено да се ползва от хора.
Oще по темата


Около 11 часа производственият асансьор в шивашкия цех къса въже и пада от втория етаж. В него са два души от рекламна агенция, дошли да лепят рекламни материали и управителката на шивашката фирма. Работниците в другите помещения чуват силен шум.

"Само че се чу, че се тропна асансьорът, друго нищо. После се обадих по телефона и казаха, че е асансьорът ние не знаехме, че е той. А какво се е случило не знаем с хората", каза свидетелка пред Bulgaria ON AIR.

Собствениците на фирмата не ни допуснаха вътре, но работници разказаха, че падналият асансьор всъщност е телфер или иначе казано подемно устройство за превозване на стоки и материали, което не е предвидено за хора. Ето защо травмите са сериозни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Доньо Донев

преди 3 години

Сега заради тримата глyпаци ще бият фирмата.Търсене на виновните и наказване на невинните, или както там беше.

7

Жо

преди 3 години

ТЕЛФЕРЪТ е електромотор, който се движи хоризонтално по релса, монтирана на някакава височина. На електромотора е монтирана макара със стоманено въже и кука. Телферите се командват дистанционно от земята и служат за вдигане с куката и превозване на товари в работни цехове.Съществуват и вертикални товарни асансьори за издигане и спускане на товари, на които е забранено да се превозват хора.Асансьорите за хора подлежат на специален ежемесечен контрол от лицензирани техници.

6

Анонимен

преди 3 години

Не ползвайте телфери от 99 лева за превоз на хора, китайски евтини *** са и са опасни за здравето.

fallback